Foredrag om Gårdmaleriernes historie 28.01.17 kl. 10:00

Gårdmaleriernes Historie

Foredrag ved  tidl. museumsinspektør Niels Bendsen.

Lørdag den 28. januar 2017 kl. 10.00

Sted:   Løkken Skoles aula, Studievej 10

Pris 50 kr. inklusiv formiddagskaffe

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitet og Kulturhus LøkkenStrand.

Tidl. museumsinspektør Niels Bendsen holder foredrag om gårdmaleriets historie. Gårdmaleriet var den første originale billedkunst, den brede almue på landet kom i kontakt med for mere end 100 år siden. Maleriet af gården blev for mange et bevis på egen formåen, der stolt kunne vises frem for andre. Gårdmaleriet underbyggede den selvforståelse, bønderne fik i takt med landbrugets udvikling op gennem 1800-årene og ikke mindst påvirkningen fra højskolebevægelsen. Helt frem til slutningen af 1960’erne var der stadig mange, der fik malet et portræt af gården til en hædersplads i stuen. Det antages, at der gennem tiden er malet mere end 200.000 gårdmalerier.
Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål.

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og Kulturhus Løkken.

Alle er velkommen, og  museets bestyrelse håber mange vil møde op til en spændende formiddag