Sæsonafslutning 3.08.17

Sæsonafslutning i Løkken Museer.

Søndag d. 3 september kl. 13.30 – 16.30 afslutter museerne i Løkken sæsonen, og Hjørring kommune overdrager redningshuset til Den selvejende institution Løkken Redningshus, som består af foreninger i Løkken: Løkken Borgerforening, Løkken Turistforening, Løkken Fiskeriforening og Løkken Museumsforening. En festdags for Løkken by, hvor vi kan glæde os over, at Løkkens historiske redningshus er renoveret og indgår som en vigtig del af Løkkens fiskerihistorie.

I Kystfiskerimuseet vil der være mulighed for at se udstilling om redningsvæsenet og kystfiskeri i Løkken. Kystbåden, Bent II, og forskellige redskaber, der gennem tiderne er blevet brugt til kystfiskeri, samt redningsudstyr fra den tid, hvor der var redningsbåd i Løkken.

Kl. 14.00 overdragelse af Løkken redningshus v/ Svend Bertelsen, formand for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, Hjørring Kommune.

Kl. 14.30  naturvejleder Knud Andersen fortæller om planter, der er velegnede til bjesk. Om deres historie, hvor de vokser, og hvordan  mennesker gennem århundreder har brugt  disse planter.

Knud Andersen medbringer forskellige planter, så vi har mulighed for selv at genkende dem i naturen. Der er også medbragt eksempler på bjesk lavet på planter, bær mm.

Der vil blive uddelt smagsprøver, så man kan finde ud af, hvilke planter, der passer ens smagsløg bedst.

Vi håber mange vil møde op til en festlig overdragelse af redningshuset og  museumsforeningens sæsonafslutning 2017.

I Johanne Grønborgs Hus, Nørregade12 holdes åbent hus. Her er der mulighed for at se årets særudstilling ”Grønborgs Boghandel”. Der er også mulighed for at se museets faste udstilling om skudehandel med Norge.