Foredrag ved Thomas Højrup 20.01.18 kl. 10:00

Lørdag d. 20. januar kl. 10 afholder Løkken Museumsforening foredrag i aulaen på Løkken Skole, Studievej 10.

Et spændende foredrag med etnolog Thomas Højrup, som fortæller om forskellige bådtyper: Skuder, slupper og havbåde i Skagerrak.

Thomas Højrup har en stor viden om de forskellige bådtyper. Han vil beskrive deres egenskaber set fra bådebyggerens, skudehandlernes og kystfiskernes perspektiver på den danske side af Skagerrak.

Thomas Højrup , der er bosat i ThorupStrand, har også stort kendskab til kystfiskeri gennem tiderne og et indgående kendskab til forholdene for kystfiskerne og de problemstillinger, som erhvervet har været udfordret med de seneste år. Han er Formand for ThorupStrand Kystfiskerlaug og Han Herred Havbåd og har selv fisket i mere end 40 år, men er ikke erhvervsfisker.

Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål.

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og Kulturhus Løkken.

Billetter kan købes ved indgangen. Pris for medlemmer 50 kr. – ikke medlemmer 75 kr. inklusiv kaffe og rundstykker.

Alle er velkommen, og museets bestyrelse håber mange vil møde op til en spændende formiddag.