Påskeudstilling reception 29.03.18

Påskeudstilling Løkken Museum.

Løkken Museum åbner skærtorsdag, d. 29. marts særudstillingen ”Strandliv og badehuse” i Johanne Grønbechs hus, Nørregade 12.

Med åbningen af Løkken Badehotel i juli 1895 kom der for alvor kom gang badelivet og antallet af sommergæster steg.

Det var det velstående borgerskab, som i begyndelsen holdt ferie i Løkken.

Især danskere fra de nordjyske byer samt rige københavnere. Gæsterne var tiltrukket af den dejlige badestrand og det maleriske fiskeleje, samt det hyggelige Badehotel.

Badehusene var og er en særlig del af strandkulturen i Løkken. De første badehuse tilhørte hotellerne og blev lejet ud til deres gæster.

De første private badehuse kunne ses på Løkken strand i 1908. De private badehuse blev meget populære og antallet stør stigende.

Der er nu tilladelse til 485 badehuse på stranden. Husene skal være hvidmalede, vedligeholdte og skal have fastsatte mål med hensyn til størrelse.

Foruden særudstillingen er der mulighed for at se museets faste udstilling om

skudehandelen, der sluttede omkring år 1900.

Bestyrelsen håber, at mange gæster og lokale beboere vil benytte lejligheden til at aflægge Johanne Grønbechs Hus et besøg i påskedagene, hvor der alle dage vil være åbent fra kl.13.00 til kl.16.00.

Påskeudstillingen 2018 åbner kl. 13.00 med en uformel reception.

Alle er velkommen.